Nye bilder

Støtter vinteropplag

Er det noen som har støtter til IF for vinteropplag til salgs? Eventuelt har noen tips til hvor man kan få tak i støtter (eller krybbe) for vinterlagring av IF på land?

For en avslutning på serien!

Med sommertemperatur og solglimt ble det en flott kveld på sjøen! Dessverre ikke noe vind, men allikevel flott å ligge utpå og nyte været!, og avslutte med et bad i midten av september med god temperatur i vannet! Så får vi ta med oss de gode minnene fra årets sesong og se med glede frem til neste år!
Takk for i år til alle IF’ere!!!🌊💦⛵️

Sesongen over, i sommervarme.

Som de fleste (13 båter) fikk med seg ble sesongavslutningen et antiklimaks med vindstille og tidlig avlysning i høstvarmen. Dermed ble finalen i toppen og om andre plasser også avlyst, noe som nok ble en skuffelse for nesten alle. Høydepunktet ble båten som testet livbøya kombinert med et bad (fikk ikke med meg hvem det var?) Takk til alle som har skrevet gode referater. Alle startene ble dekket, en av de tilogmed av 2 båter. Veldig bra.

Onsdagsregatta 7.september

For en strålende septemberkveld på fjorden. Med sol og en varm kveldsbris ( som varte nesten til mål i 2.seilas) holdt vi ut med lett sommerantrekk om bord. 11 båter på startstreken fikk mulighet til å prøve seg i 2 seilaser. Regattaarrangøren valgte å kjøre oss på pølsebane. Kveldsbrisen sto inn fra sør-sørøst, men var svært variabel.

Første seilas startet i avtagende vind. Feltet delte seg i to, de som gikk mot land og de tre (30, 153 og 176) som gikk ut i fjorden. Her kom en forsterket bris inn som båtene fikk glede av i den ytre delen av banen. Denne fordelen holdt seg i hele seilasen og rekkefølgen blant de tre i tet ble uforandret med et godt stykke tilbake til feltet.

Onsdag 31. august - tøffe vindforhold

Da er nok en onsdagsregatta over. Det ble veldig jevnt om 4de plassen. Men med to 4-tall i seilet, og en aldri så liten magefølelse på at vi var den nødvendige meteren foran 142, drister jeg meg til å skrive et referat. Så skal jeg legge meg paddeflat om min gode tro på at vi i 44 tok 4de plassen viser seg å være feil.

Dette var onsdagen da vi hadde mer enn nok vind. Det var meldt 10 m/s, og det slo nok til. I tillegg hadde det bygget seg opp relativt høy og krapp sjø. Antallet båter denne kvelden var kanskje preget av blant annet vindstyrken. 8 båter krysset startlinjen, og startet krysslegget mot rødstaken nordøst for Gåsungene (nr 21). Feltet delte seg, hvor den ene halvparten krysset rett over mot Nesodden og den andre halvdelen holdt seg langs land på vestsiden før de krysset over. Det var nok ikke en fasit på veivalg denne kvelden, og tross tøffe forhold rundet feltet i stort relativt samlet. Lensen tok oss til rødstaken ved Rolfsfluene (nr 27). De fleste så ut til å jobbe hardt med å få opp spristaken etter runding kryssmerket. Vi i 44 trengte et par forsøk. Allikevel ble det ingen store endringer i feltet på dette legget.

NÅ ER DET SLUTT HER PÅ ORIGO

Origo har i snart seks år vært vår hovedside for å gjøre vår klubb i stand til å kommunisere god med hverandre. Det har vært en plattform for mye moro og nytte. Eierne mener dessverre nå at kostnaden ikke oppveier nytten. Derfor kommer de til å stenge for videre bruk av Origo 31.oktober.
Vi har mye bra innhold, historier og samtaler på Origo og eierne sier at våre offentlige sider på Origo vil leve videre. De vil ikke kunne redigeres, men de vil være der. Synlige på internett og mulig å søke seg frem til på Google. Etter 31.10. blir det ikke mulig å gjøre noen endringer, logge seg inn, eller lage noe nytt.
Les mer…

Vellykket NM i Hurum

Flott arrangement, bra vær og etterhvert gode vindforhold!

Serieseilasen 17. august - Sommerdag!

Det var lite som minnet om høst onsdag 17. august. Med temperaturer godt opp på tyvetallet, sol og fin bris fra nordøst. Om det var datoen 17. eller at mange ville teste formen før NM-helgen vet jeg ikke, men det stilte i alle fall 17. båter til start.
Les mer…

Påmelding Kongens serieseilaser 23-25.august - siste frist fredag 19. august

Hei

For de av dere som ikke har fått meldt seg på til Kongens Serieseilaser så minner vi om fristen som er førstkommende fredag.

Utvidet påmeldingsfrist NM til 19. august

Da har vi fått utvidet påmeldingsfristen til 19. august.

Vi er nå 19 båter påmeldt så vi mangler kun 1 for å opprettholde NM statusen.

Husk påmelding til Norgesmesterskapet og Kongens - serie

Klubben står om få uker foran en aktiv seiluke. Først er i år er det igjen tid for å besøke vår gode venner Hurum SF syd i fjorden. Som vanlig har de fulgt oss godt opp og lagt opp et flott opplegg med god mulighet til å dyrke klubben sosiale ferdigheter.

Onsdag 10. august - en kveld med skiftende forhold

Nok en flott regattakveld er unnagjort. Deltagelsen var, som ofte før denne sesongen, veldig god. Det var tydelig at ferien er over for de fleste.
Det hele startet med stabil og god vind, med en retning som sendte oss til runding rundt utlagt erstatningsmerke like ved Krakholmflua jernsøyle (merke nr 24).
Les mer…

Så er IF-serien igang igjen!

Høstens første regatta startet med bra vind men en del bølger. På vei til start dabbet vinden litt av men vi kom godt i gang med start etter planen med pølsebane. Opp til første kryssmerke var vinden brukbar men så forsvant den nesten helt. Med det roet sjøen seg også. Vi hadde en ganske god kurs mot lensemerket og gikk inn mot land på andre kryss da det tegnet til at vinden ville komme fra sørvest – noe den også gjorde! Vi fikk et bra løft mot runding og tok litt overhøyde da det var strøm innover fjorden. På siste Lena kom også vinden fra sørøst og båtene bak kom farlig nærme! Men det holdt og etter runding gikk vi igjen inn mot land. Denne gangen ble det også belønnet da det var mer vind der! 160 og 142 knivet mot mål og 160 greide å snike seg foran etter det vi kunne se. Så vi endte på 4. Plass etter 160, 142 og 21 (hvis jeg har forstått det rett.) Det er vi fornøyd med!!
Morten NOR 77

Siste onsdagsseilas i morgen - husk grillmat

I morgen er siste onsdagsregatta før ferien.

Vi legger opp til kun en seilas for så å møtes på klubbhuset til BS på Ytre Vassholmen. Grillene tennes og været ser lovende ut så vel møtt.

Onsdagsseilas 22. juni

Efter flere onsdager med lite vind var det endelig en dag med frisk vind – laber bris fra syd. Det passet oss i NOR 39 bra. Nå skulle vi rette opp de siste onsdagenes skuffende plasseringer og vise hva vi “egentlig” kan. Det begynte imidlertid ikke så bra.

Les mer…

http://if-klubben.files.origo.no/images/sponsor/m_loggo.gif

http://if-klubben.files.origo.no/images/sponsor/GRAN_LOGO.jpg

http://if-klubben.files.origo.no/images/sponsor/freebag.gif

http://if-klubben.files.origo.no/images/sponsor/Logosm.jpg

Bengt Johanson Sails
BLIXTSEGELEN
Tel/Fax +46(0)33-25
41 24

Nort sails

Edman sails

Maritim

 

Norsk IF-båtklubb

Følges av 81 medlemmer.

IF-klubben er IF-seilernes klasseklubb. Vi jobber for å skape et aktivt og levende turseilings- og regattamiljø. Mer om sonen

Origo Norsk IF-båtklubb er en sone på Origo. Les mer